Het UK Fiber Connectivity Forum (UKFCF) gaat verder van kracht naar kracht, voortbouwend op het succes van het parlementaire parlement dat vorig jaar werd vastgelegd. De vraag: "Kan het VK de wereldwijde full-fibre connectivity race inhalen?" Was het centrale thema dat uitgebreid werd besproken met drankjes en hapjes in de Terrace Pavilion-zaal in het House of Commons.

Het zag 200-afgevaardigden aanwezig zijn in het hele spectrum van de glasvezelindustrie, evenals hoge functionarissen van de Britse regering, Noord-Ierland, Wales en Schotland en het ministerie voor digitale cultuur, media en sport (DCMS). Het evenement werd ook bijgewoond door experts uit de glasvezel- en telecommunicatie-industrie, waaronder Hyperoptic, CityFibre, O2, Telefonica, Virgin Media, Three, SEE, Sky en Maintel.

Het evenement werd geopend door gastheer en MP voor Belfast East, Gavin Robinson MP. Hij zei dat beleidsmakers zoals hijzelf bereid zijn om te luisteren naar de experts van de industrie om te proberen de volwaardige vezelrevolutie teweeg te brengen. Ian Lucas MP, een belangrijk lid van het Commons Select Committee voor de DCMS en MP voor Wrexham, sprak over het belang van volledige glasvezelconnectiviteit voor bedrijven in zijn kiesdistrict en elders in het land.

De UKFCF-voorzitter en CEO van Sorrento Networks, Askar Sheibani, hebben gepassioneerd de case voor volledige vezels uiteengezet, waarin staat dat de implementatie van volledige glasvezelnetwerken een daad van patriottisme is en al heeft aangetoond een bijdrage te leveren aan het revolutionaire Britse bedrijfsleven in sommige delen van de Britse eilanden, maar we moeten doen meer om te concurreren met andere Europese landen.

Paneldiscussie

Tijdens de Q & A-sessie, onder voorzitterschap van Askar Sheibani, werd gekeken naar de status van volledige glasvezelimplementatie in het VK en manieren om de barrières voor volledige glasvezelconnectiviteit te overwinnen.

Een belangrijk thema was het versnellen van investeringen in vezelrijke netwerken. Hoewel er sprake is van een hoge marktpenetratie in VDSL (digitale abonneelijn met zeer hoge bitsnelheid), is er in full-fibre minimaal sprake van penetratie bij slechts 1-3% van het Verenigd Koninkrijk.

Community Fiber en evenementsponsor Hyperoptic heeft eerder in de week plannen aangekondigd om 100,000-woningen en -bedrijven in Southwark in meerdere projecten door te geven.

Het departement voor cultuur, media en sport van de regering heeft belangrijke stappen gezet om het milieu te helpen verbeteren bij het plannen en implementeren van volledige glasvezelnetwerken door wat Justin Leese het 'barrière-vernietigende team' noemt. Het biedt ook financiële steun wanneer het niet onmiddellijk aantrekkelijk is voor de particuliere sector om te investeren. Er werd ook gesuggereerd dat glasvezel wordt geïnstalleerd in alle greenfield- en brownfield-gebouwontwikkelingen als onderdeel van het goedkeuringsproces voor plannen.

Zes leden vormden het Q & A-panel:
• Erzsébet Fitori, directeur-generaal van FTTH Council Europe
• Richard Jones, medestichter en Chief Commercial Officer of Ventura Next
• Justin Leese, Local Full Fibre Networks Program Director of Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS)
• Gary Thompson, Managing Director van Between Spaces Limited
• Floyd Windener, Chief Sales Officer van Hyperoptic
• Andrew van der Haar, Managing Director van Fibre Carrier Association (FCA) in Nederland

Het jaarlijkse parlementaire evenement werd door Hyperoptic gesponsord. Sorrento Networks, onderdeel van de Comtek Group, was de parlementaire sponsor. De functie viel samen met het grootste onafhankelijke cloud-evenement in het Verenigd Koninkrijk - Cloud Expo Europe, waarvan de Comtek Group een exposant was, gehouden in ExCeL in Londen op 21-22 maart.

UK Fiber Connectivity Forum

Het Fiber Connectivity Forum (UKFCF) is een vereniging van organisaties en individuen die zich inzetten voor samenwerking en ondersteuning van de Britse regering bij het leveren van beleid dat een vruchtbare omgeving zal creëren voor de snelle groei van de Britse digitale economie. De visie van UKFCF is betaalbare, snelle full-fiberconnectiviteit tot stand te brengen in alle delen van het Verenigd Koninkrijk in alle commerciële en residentiële gebouwen, op een gelijk speelveld voor alle belanghebbenden.

UKFCF werd opgericht in 2017 naar aanleiding van het jaarlijkse connectiviteitsthema van het parlementaire evenement vorig jaar, waarbij het voorstel om een ​​inclusief forum te creëren met een overweldigend enthousiaste overeenkomst werd ontvangen. De kwartaalvergaderingen worden druk bezocht door vertegenwoordigers uit de glasvezelindustrie. Lees hier meer. En de parlementaire receptie van maart verwelkomt verder alle leden om deel te nemen als onderdeel van onze collectieve campagne.

De volgende bijeenkomst van de UKFCF is op 18 June 2018, die plaatsvindt op de Finsbury Square-kantoren van Grant Thornton in het centrum van Londen. Neem voor meer informatie of om lid te worden van de UKFCF contact op met Steph Roberts om steph.roberts@ukfcf.org.uk of bel 01244 283069.

foto's

Hieronder is een selectie van foto's van de avond.