+31 (0)20 654 4060 Contact Us
Pagina selecteren

Milieu campagne

Wat is E-Waste?

Wat is E-Waste?E-waste of Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) beschrijft afgedankte, overtollige, verouderde of defecte elektrische of elektronische apparaten zoals computers, televisies en mobiele telefoons. Wereldwijd groeit e-waste met een snelheid van ongeveer 40 miljoen ton per jaar, omdat consumenten in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden nieuwe gadgets kopen en hun oude weggooien.

E-afval dat op stortplaatsen wordt gestort of zonder zorg wordt gerecycled, kan zware metalen in het grondwater en de grond uitlogen. Verbranding van E-waste produceert dodelijke zure dampen, chloor en zwaveldioxidegas. Miljoenen tonnen e-afval verdwijnt elk jaar uit de ontwikkelde wereld en blijft in ontwikkelingslanden verschijnen, ondanks internationale verboden. Campagnevoerders zijn van mening dat gewetenloze schroothandelaren illegaal miljoenen tonnen gevaarlijk afval naar de ontwikkelingslanden dumpen onder het mom van export voor gebruik in scholen en ziekenhuizen.

e-afvaleffect op de natuurDuizenden afgedankte computers uit West-Europa en de VS komen dagelijks aan in de havens van West-Afrika en eindigen in enorme giftige stortplaatsen waar kinderen verbranden en uit elkaar trekken om metalen te winnen voor geld. De gevolgen van de vervuiling van het afval zijn onder meer ernstige gezondheidsproblemen zoals: luchtwegaandoeningen, neurologische aandoeningen en leukemie. Een recent VN-rapport zegt dat er dringend actie moet worden ondernomen om de "bergen" van e-waste-opbouw in ontwikkelingslanden aan te pakken.

De meeste nieuwe technologieproducten vereisen zeldzame aardmetalen in hun constructie. Dergelijke metalen zijn alleen te vinden in een handvol landen. Ze zijn moeilijk te ontginnen en bijna onmogelijk te extraheren via recyclingprocessen. China heeft meer dan 97% van 's werelds zeldzame aarde-elementen en heeft aangegeven dat het de meeste van deze elementen zal stoppen met exporteren door 2012. Dit heeft een negatief effect op de IT-industrie en veroorzaakt op internationaal niveau discussie en bezorgdheid. De reparatie en het hergebruik van defecte apparatuur leidt tot een verminderde behoefte aan de productie van gloednieuwe producten die zeldzame aardmetalen bevatten. Dit is de enige geloofwaardige en effectieve oplossing voor het tekort aan deze elementen. (Zie het artikel in de NY Times: China blokkeert essentiële export naar Japan 22 Sept. 2010). Ondersteuning voor deze visie wordt gegeven in de WEEE-richtlijnen, waarin wordt gesteld dat hergebruik van apparatuur 20 keer "groener" is dan recycling.

Het antwoord op het probleem van E-waste - hergebruiken, repareren en recyclen (de drie R's)

Het is inderdaad mogelijk om de levensduur van een netwerkinfrastructuur aanzienlijk te verlengen.

Reparaties en reserveonderdelen zoals Comtek maken het mogelijk om apparatuur zo lang als de klant wenst in goede staat te houden. Dit is niet alleen goed voor IT-budgetten, maar ook goed voor het milieu.

Drie R's - Hergebruik, reparatie & hergebruik

Onderhouden in plaats van de IT-infrastructuur te vervangen
Reparatie defecte elektronische apparatuur in plaats van te vervangen
Koop Getest & Gegarandeerd Refurbished Hardware
remarketen ongewenste IT-hardware voor hergebruik in plaats van verwijdering
Recycle onbruikbare IT-apparatuur op verantwoorde wijze.

Comtek's E-Waste Awareness Campaign

Al jaren smeekt Comtek de regering om onze wegwerpcultuur te hervormen, het milieu te beschermen en duurzame werkmethoden aan te moedigen. In de afgelopen twee jaar heeft Comtek een enorme PR-campagne gevoerd om het publiek bewust te maken van het probleem van e-afval. We hebben bijgedragen aan het creëren van een nationaal debat over groene IT-kwesties. Comtek heeft aan de ministers van de regering geschreven om de kosten en duurzaamheidsvoordelen van het repareren en hergebruik van defecte communicatieapparatuur te benadrukken.

In februari 2010 verzocht Comtek Downing Street om de afschaffing van btw op reparaties van IT-apparatuur. De afschaffing van de btw op reparaties zou de oprichting van op de gemeenschap gebaseerde reparatiebedrijven en hun bijbehorende duurzame banen aanmoedigen. Een dergelijke wijziging van de BTW-regels zou een signaal zijn voor de industrie dat de regering reparatie ziet als een effectieve manier om de koolstofvoetafdruk te verminderen. In april 2010 overtuigde Comtek zijn lokale MP, Mark Tami, om deze zaak te ondersteunen; dit gaf de kwestie verdere publiciteit.

Comtek voert momenteel een campagne uit om overheidsafdelingen aan te moedigen de levensduur van hun IT- en communicatie-infrastructuur te verlengen gedurende drie jaar na hun huidige geplande levensverwachtingen. Dit zou de overheidskosten verlagen en resulteren in een lagere vraag naar nieuwe producten van de fabrikant, waardoor de CO2-voetafdruk van de overheid wordt verkleind en de belasting op stortplaatsen wordt verlicht.

In oktober, 2010, organiseerde Comtek een seminar voor bedrijven in Noord-Wales over de verborgen financiële en milieukosten van E-waste. Het momentum van Comtek's e-waste-campagnes steeg snel, kreeg steun van verschillende organisaties en campagnevoerders van hoog niveau.Huizen van het parlement

Dit betekende dat 2011 Comtek in maart in staat was om gastheer te zijn voor een geweldige line-up van industrieleiders, parlementsleden en persleden tijdens een evenement op het House of Commons Terrace, georganiseerd om mensen bewust te maken van de noodzaak om meer duurzame praktijken af ​​te dwingen. binnen bedrijven.

Voorgezeten en gehost door Mark Tami, MP voor Alyn en Deeside, deelnemers aan het seminar getiteld "Hergebruik, reparatie en vermindering: de 3R's voor een duurzame samenleving" hoorde Askar Sheibani, CEO en MD van Comtek, pleiten voor een verandering in de cultuur van onze samenleving, en roept de regering op om praktijken in te voeren om organisaties aan te moedigen hun bezittingen te zweten.

Lees alstublieft meer over dit seminar Klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie Sluiten